• Sir Edward’s vous attend au SIAL

    Sir Edward’s vous invite à venir découvrir l’ensemble de ses produits au SIAL, ainsi que ses nouveautés 2018.

    Qu’est ce que le SIAL?

    Le SIAL ou Salon de l’Innovation Alimentaire se tiendra cette année à Paris Nord Villepinte du 21 au 25 octobre. C’est le plus grand salon dans le domaine culinaire :

    • 7 020 entreprises de plus de 109 pays seront présent.
    • Tous les produits alimentaires seront présenté sur 21 secteurs d’exposition.

    Il fut créé en 1964, et réuni dès lors 26 pays au CNIT de la Défense. Depuis il ne cesse de croitre, et décerne notamment le prestigieux prix de l’innovation culinaire aux produits les plus innovants.

    Le public est composé de professionnels de plusieurs secteurs de l’agroalimentaire, comme la distribution et le commerce, la restauration, l’industrie agroalimentaire, le vin, etc. Mais on retrouve aussi un public non professionnel d’afficionados de l’art culinaire et des dernières tendances gastronomiques.

    Sir Edward’s au Salon

    La gamme de produits de luxe Sir Edward’s se développe en permanence afin de vous apporter le meilleur et de vous satisfaire. Nous vous proposerons au SIAL des nouveautés telles que le Saumon Fumé Bio, ou encore l’exquise Boutargue, véritable joyaux culinaire.

    Si Sir Edward’s a décidé d’être présent au SIAL, c’est d’une part pour rencontrer les professionnel du milieu et se tenir informé des dernières innovations culinaires, mais c’est aussi pour vous rencontrer et répondre à vos questions et vous présenter un peu mieux chacun de nos produits.

    Alors si vous désirez venir nous rencontrer sur notre stand au SIAL, n’hésitez pas à nous contacter, afin de recevoir votre invitation.

    L’équipe Sir Edward’s

  • Le Saumon Sir Edward’s : A picorer ou à table

    La fin de l’année approche, et le grand classique de la gastronomie des fête – le Saumon Fumé – se doit d’être sur vos tables. Mais comment et sous quelle forme…

    Laissez Sir Edward’s vous suggérer quelques idées pour sublimer encore plus ce produit déjà si raffiné.

    A picorer

    Apéritif ou buffet dinatoire, la petite bouchée individuelle s’exprime cette année avec des mélanges exotiques et légers. Par exemple ces dés de Saumon Fumé, subtilement décorés de lamelles de gingembre et concombre, marqueront l’originalité, la fraicheur et le raffinement.

     

    En assiette

    Diner entre amis, en famille ou les deux, une belle table se doit d’accueillir de beaux plats. Et pour sublimer vos papilles, rien ne vaut le raffinement du saumon Sir Edward’s. Par exemple, le coeur de Saumon Fumé servi avec sa gelée de légumes du moment vous fera tourner la tête.

     

    En résumé, debout ou assis, en amuse bouche ou au repas, la finesse du Saumon Fumé Sir Edward’s s’apprécie de toutes les façons, et fera de votre évènement, un pur moment de gastronomie.

     

     

  • Does the Smoked Salmon make lose weight?

    Is the smoked salmon our ally thinness?

    If today  health is a major subject,  appearance is not less important there. And of course, the silhouette is an integral part of it, maybe a majority of it. Then if the sport contributes to make us our dream bodies, it is at first essential to know that what we eat contributes to make us staying thin, or to become it.

    And very yes, the Smoked Salmon makes lose weight! With a hight content in proteinate, and only 8 % of the recommended RDA (recommended daily allowance), he allows to be full without excess. It is also rich in omega 3, which allows the destocking of fats and participle with its ” good fat ” to a great cardiovascular health.

    Within the framework of a diet, the smoked salmon has equilibrium conditions.

    Sir Edward’s accompanies you in a healthy way in your beauty quest.

  • Marinade techniques

    Various types of marinades can awaken the flavors of the smoked salmon. Indeed, it possesses a rather soft aroma, which joins perfectly to certain herbs, citrus fruits or spices. The technique of marinade is generally the following one :

    The smoked salmon is bathed in a marinade, compound of water, salt, lemon, herbs or spices. It is then rolled up in the clingfilm. The marinated salmon is so placed in the cold between weights, and the water which stands out is emptied all 8 at 12 hours.

    The exposure time of marinades is about 2 in 3 days.

    Then the marinated smoked salmon is finely cut to the hand, then packed carefully.

    Our Sir Edward’s smoked salmon possessed few secrets, discover it quickly!

  • Smocking process

    The smoked salmon Sir Edward’s is produced on Scottish islands. These are bathed by a sea in cold and pure waters of the Atlantic Ocean. So they offer an extraordinary quality to the salmon, whose breeding is made in optimal conditions.

    The process of smoking is made in a traditional way. The salmon is handled at first and salted in the dry salt, then smokes with the wood of oak resulting from trunks of whisky. The smoking lasts 2 in 3 days, to take time that flesh of the salmon becomes soaked well. The wood of oak arises from forests respecting the charter of the sustainable development. It allows then the preservation of a heritage, and an extremely diversified fauna.

    The industrial method, is a lot faster (4 hours on average), but brings much less flavor. It happens that aromas of “smoked” are artificially added, what entraine a name ” salmon smoked taste “.

    The finished product is then completely cut in the hand.

    All the products are guaranteed fresh and never frozen, and are particularly rich in Omega 3. They are essential in a good health.

  • Salmon in breeding or wild salmon?

    Although considered, the wild salmon of the Atlantic Ocean does not nevertheless grow in the sea the least polluted by the globe …

    Whereas cattle farms offer to their salmons some waters of very checked quality. But also enough space to swim and maintain a flesh closes. The excellent cattle farms in the Scotland, control with big care their salmons and what they eat. Whatever that they are biological or not. The wild salmons often got knocked about. What entraine the appearance of dark tasks due to little tasty wounds or bruises.

    But especially, the wild salmon, is frozen almost always immediately after the fishing. It is made to avoid the development of a parasite absent in breeding salmons . It is thus fresh and can be frozen again after having being smocked.

    The smoked salmon Sir Edward’s is never frozen, to preserve the best of the aromas.

  • Smoked salmon for everybody

    The smoked salmon Sir Edward’s is consumed in diverse opportunities. It possesses the advantage of being able to be tasted by all. Indeed, its mode of transformation is closely watched. What allows it to be certified as being a kosher smoked salmon.

    So that every community is to take advantage of flavors of the smoked salmon Sir Edward’s. It affects then a wider public.